Allmänna försäljningsvillkor

Priser anges inklusive moms, i svenska kronor (SEK). Priserna gäller tills vidare, med undantag för tidsbestämda kampanjpriser. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i prissättning och annan information. Vid uppenbart felaktig prissättning förbehåller vi oss rätten att annullera köpet.

Vi reserverar oss mot slutförsäljning, och förbehåller oss även rätten att göra ändringar i produktutbudet. Likvärdig ersättningsvara kan i förekommande fall skickas vid slut på ordinarie lager.

Produktgarantin gäller under 2 år, om inte annat anges. Garantin omfattar material- och fabrikationsfel, men inte normala förslitnings- och förbrukningsskador. Garantin gäller heller inte om produkten inte har brukats enligt instruktioner. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s beslut. Stängselshoppen respekterar Distans- och hemförsäljningslagen.

Betalning erläggs kontant med konto- eller kreditkort, eller med faktura för privatpersoner. Betalning sker via erkända betalningsförmedlare (se nedan) och innefattar säker hantering av dina pengar. Stängselshoppen arbetar i enlighet med Personuppgiftlagen för att säkerställa dina personuppgifter.

Vid leveransfel och transportskador står Stängselshoppen för kostnaden för returfrakt (kompensation i efterhand), så även vid nyttjad ångerrätt. Ångerrätten ger 14 dagars öppet köp, men gäller inte för speciallbeställt gods.

Kunden står för inspektion av vara vid leverans. Om varan är skadad ska leveransen inte kvitteras. Om kvittens ändå skett och kunden senare upptäcker skador på varan måste detta anmälas inom en vecka till Stängselshoppen, i annat fall står kunden själv för transportskadan.

Stängselshoppen fraktar gods med DHL, Posten, Schenker och andra transportörer efter bästa förutsättningar. Leverans sker normalt inom 3-14 arbetsdagar inom Sverige, beroende på transportsträcka och andra faktorer. Vissa varor finns inte alltid i lager utan är av beställningskaraktär, och kan därför ha längre leveranstid. Delar av varusortimentet är säsongsberoende, och vi kan därför aldrig ge absoluta garantier för frakttid.

Kund ansvarar för kontakt med transportör, och måste själv finnas på plats vid överenskommen leveranstid. I annat fall debiterar fraktbolaget en kostnad för återtransport och ny utkörning. Kund sörjer för erforderlig assistens vid lossning av gods.

För outlöst och returnerat gods debiteras faktisk kostnad för frakten. Kund ansvarar för att adress och andra kontaktuppgifter är korrekta.

Om kund väljer att själv hämta sin beställning vid ABAS Protects fabrik ansvarar kunden själv för inspektion av gods och all vidare hantering.

Personuppgifter

I enlighet med personuppgiftslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), lagen om elektronisk kommunikation med flera regleringar sparar Stängselshoppen / ABAS Protect i databas och lokalt affärssystem sådana och enbart sådana uppgifter som är nödvändiga för att kunna fullgöra transaktionen, det vill säga leverera varor som har beställts av kund. Uppgifter av relevans är namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-postadress och liknande basala data. Stängselshoppen sparar inte uppgifter om kreditkort, då betalning sker via extern leverantör.

Kund har alltid möjlighet att se vilka uppgifter som är registrerade genom att logga in på sitt konto. Kund kan när som helst begära att få sina data raderade, det vill säga tas bort som kund. Av bokföringsskäl finns sådana uppgifter dock alltid lagrade under en av lag fastställd tid i externt ekonomisystem.

Nyhetsbrev och liknande skickas aldrig utan explicit begäran till kund. Persondata förmedlas av nödvändighet till tredje part vid betalning, men inte i andra fall. Persondata hanteras över starkt krypterad kanal och riskerar inte att falla i orätta händer.

Payson logo

Payson Kort, Bank, Faktura och Delbetalning

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, som Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password